onsdag 15 juni 2011

Vegetariska medelhavsjärpar

Jag äter inte kött. Quorn och tofu går att göra mycket gott med, men jag tycker det är roligt när man kan göra saker mer från grunden. Dessutom blir det billigare!
Mina champinjonjärpar har jag gjort med en rad olika varianter och kryddningar. Min favorit är medelhavsjärpar med fetaost och soltorkade tomater. Ibland har jag i vitlök också, men inte idag.


mycket champinjoner (idag använde jag 580 g)
en rejäl klick smör (idag använde jag 75 g)
2 ägg
lite fetaost (idag använde jag  30 g)
en soltorkad tomat
fiberhusk
salt och peppar
och andra kryddor som rosmarin och timjan








Mixa champinjonerna med stavmixer. Stek sedan med smör, salt, peppar och andra kryddor du vill ha med. Låt det svalna i en bunke. Ha sedan på två ägg och en matsked physylium. Låt stå och svälla ett tag. Klipp en soltorkad tomat i små bitar och blanda i den och lite finhackad fetaost. Rulla sen till järpar och lägg i en form. Det bör bli ca 20 stycken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar